Regisztráció Elfelejtett jelszó

Hozzászólás

"Még az sem egyértelmű, hogy ők tudják-e." (Fidesz mit akar, hogy működik, mi a jövőkép) témakörben innen: http://stockland.hu/forum/topic/658)

LEHET, hogy nem tudták kezdetekben, csak "érezték" (elég nehéz volt elhinni, érthető), de most már tudják: Az ellenség a liberálbolsevizmus és a fogyasztásra alapuló társadalom azzal a rendszerszinten hamisított GDP-vel, amely a fogyasztást is értéknövelésnek állítja be, vagyis dúrva rendszerhibával egyszer értéknek könyveli el ott is, ahol a profit keletkezik és ott is, ahol erre a pénzt elköltik. Ennél dúrvább hiba egy rendszerben nem is lehet, hiszen ha ehhez hozzátesszük, hogy a termelés is hitelből történik, akkor rögtön látható, hogy mig fiktív könyvekben kétszeresen és két helyen is GDP növekedés van, valójában két helyen és kétszeresen is adósság van, amely az adósság és a kamat lényegéből következően értelemszerűen MAGASABB(!), mert magasabbnak kell lennie mint a megtermelt értéknek még abszolult értékben is, azonban értelemszerűen, mivel a kiadásra nincs fedezet, ezért valójában ebben a rendszerben MINDEN TERMELÉS TÖBBLET ADÓSSÁGOT TERMEL, egyszerűen azért, mert TUDHATÓ, hogy a megtermelt terméknek a felvétele hitből történik.

Ennek megfelelően, ahogy nem teríthető a termék, az azonnal visszahat a termelésre is, hiszen ott sem finanszírozható tovább a gyártókapacitás, és kiderül, hogy valójában a GDP mindkét helyen beszakad és az adósság mindkét helyen finanszírozhatatlanná válik, hiszen sem a gyártás fenntartása, sem annak az eladása nem lesz működőképes, legfeljebb egy jóval alacsonyabb színvonalon és volumenben.

ENNEK tipikus igaozlása az, hogy bár a GDP adat rossz lett, úgy tűnik, mintha romlana a gazdaság, valójában a gazdaság jól van és éppenhogy javul, a költségvetés, az adósság, meg úgy általában az államháztartás meg méginkább. Ennek az oka egyszerű: Mivel nincs uzsorázás, nincs uzsorából való "kiszolgálóipar", ezért ennek a hatása kiesik, azonban ez eddig sem volt ipar, eddig sem volt termelés, vagy értékteremtés, ez nettó felélés volt, méghozzá a kamatok miatt sokkal nagyobb kiadás, mint a megtakarításokból való költés. Ennek megfelelően nincs semmi csoda abban, ami történik.

Vagyis a fogyasztást arra a szintre KELL szorítani, amely adósságnövekedés nélkül fenntartható és finanszírozható. EZ az az egyensúlyi állapot amit meg kell teremteni, különösen azon területeken, ahol a fogyasztás volumene a munkahelyekre és a megtermelt értékre nézve gyakorlatilag indifferens - példának okáért a többet telefonon beszélgetés semmiféle munkaerő többletet és értéket nem hoz létre, ezzel szemben annak csökkenése sem von magával elbocsájtásokat, gazdasági teljesítménycsökkenést.

Szerintem megtalálták az irányt és egyre inkább úgy tűnik, hogy Európa is kezd ebbe az irányba elmenni, hiszen egyre több helyen jönnek be a képbe mind a fogyasztást, mind a pénzügyi műveleteket(!) korlátozó, illetve adóztató lépések. Mert valójában ezeket kell korlátozni ahhoz, hogy azok ne tudjanak nemzetek, költségvetések felett szabadon átcsapni és azokat tetszőlegesen meghamisítani és tetszőleges időpontban megborítani. A kiszámíthatóság lényege az ezen folyamatok feletti kontroll és ellenőrzés visszaszerzése.