Re: ROBOT
kelvin Előzmény: #484449*Lehetséges-e, hogy egy számla mínuszban álljon meg egy esetleges totális csőd után? (van mínuszos végkifejlet a Forexben?)
Ez attól függ, hogy a bróker közbe tud e avatkozni időben. Azért zárja a pozíciókat (margin call) esetén, mert védi a saját tőkéjét, ugyanis a tőkeáttételnél a Te tőkéd az elsődleges fedezet és ő kiegészíti, hogy tudj kereskedni (ez a másodlagos). Veszteség esetén mielőtt elfogyna az elsődleges fedezet (a TE tőkéd) lezárja a pozíciókat, így védve ki, hogy a saját tőkéjébe is "belenyaljon" a piac. Ha mínuszban zárja, az az ő sara, ő vesztesége (Nem vagy köteles plusz pénzt betolni ezért, csak ha a szerződésben erre külön kitértek, de én még olyat nem láttam).
*Ha MAM számlás kezelés van, lehetséges-e, hogy a tőkéhez viszonyítva ne arányosan osszanak szét mínuszos és/vagy plusszos tradeket a résztvevők között a számlakezelők (vagy a bróker)?
Ez csak olyan MAM illetve PAMM számlák esetében lehetséges, ahol a látsz minden kötést és kvázi úgy működik a kereskedés, mintha nem is MAM számlán, hanem egy különálló számlán kereskednének. Itt a nyereség és veszteség csakis a Tiéd. Nincs arányosítás.
Egyébként mindig arányosan oszlanak szét, olyat még nem láttam észleltem ahol csalás lett volna, mert gondolom erre is céloztál a kérdéssel.
*Van olyan módszer, ami megengedi, hogy a FLOATING nulla legyen a kimutatásokban, miközben igenis van, és egyre csak gyűlik? (ezt technikailag és etikailag is kérdezem)
Igen ilyen pl a Q rendszere, a P/L MAM allokáció. Ennél a rendszernél csak és kizárólag a saját tőkét, az egyenleget és a szabad margint látod. Mind a háromnál ugyanaz az összeg szerepel. Ez azt jelenti, hogy nem látod a floatingot. Sőt ha kérsz egy részletes jelentést az MT4-ből, akkor a drawdown, relatív drawdown, lost trades, win trades, stb mind mind 0 értéket fog megjeleníteni. Ezek a mezők mind ki vannak töltve egyéni számlákon, vagy másik féle MAM számlán.
Lehetséges, hogy egy hónapban termelt a robot 10% pluszt amit zárt és 13% mínuszt amit nem, ergo van -3%-od összesen, de Te csak +10%-ot látod és fizetsz utána jutalékot. Döntsd el Te hogy ez szerinted mennyire etikus? Szerintem egyáltalán nem.
*Amennyiben van FLOATING (még ha titkolják is), lehet-e az AVAILABLE MARGIN pont annyi, mint a napi záró egyenleg? (hiszen ezt csökkentenie kéne a floatingnak...?)
Ez kizárt. Kizárólag azért egyezik meg, mert a P/L MAM allokációt látod, ennek a velejárója. Egyébként nem egyezik a két összeg.
Black boxról szerzek infót, mert pontosan én sem tudom mit jelent, illetve akkor már a párjáról a Speed boxról is.
Remélem a fentiek érhetők.