Hozzászólás
ZedRoxSziasztok!
IRBENIS LTD-nek köszönhetően károsult vagyok most én is, és többen az ismerőseim közül is. Elég sok pénzzel... :-I Hiába dobálóznak itt sokan, hogy mohók meg hülyék vagyunk, nem erről van szó. Valószínű nem azok az igazi mohó emberek, akik párezer dollárral szeretnének párszázat keresni?! Bizalomra épült az egész, amiért ismerősöknek, b a r á t o k n a k elhittük, hogy rendben van/lesz a dolog. Senki nem annyira hülye, hogy ne tudná, roboton akár el is lehet veszíteni a pénzt, és nem lehet frankón megfogni egy szép, meleg helyen tanyázó céget. De nem lehet mindenki elég profi és tapasztalt, amikor belevág egy ilyenbe.
Ami döbbenetes, hogy mindenki félrebeszél, gyanús az infó áramlása, és mind a két fél sumákul áll a dologhoz. Az IRBENIS nem tájékoztat élesben, a TADAWUL nyilvánosan köpköd és "kiadja" a szerződött partnerét. Egészen konkrétan etikátlannak és amatőrnek titulálja őt az általa választott pénzkezelési módszer miatt (amire amúgy ő, mint bróker ad lehetőséget). Ki itt az igazán etikátlan??
Persze ilyenkor a barátoktól is nehezen jön az infó, mindenki kínosan kussol. A saját pénz is fáj, a közvetített ismerősöké talán mégjobban. Szégyenteljes szituáció, amiben senki sem lehet eléggé hibás, ugyanis ez közös pác. Ilyen értelemben mindenki mohó ezen a világon, aki igazi munka nélkül akar pénzhez és előnyökhöz jutni...
Most mégis azt gondolom, hogy amennyiben semmilyen pénzvisszatérítés, kompenzáció nem történik, érdemes lesz kicsit a sarkunkra állni, összefogni, és belekiabálni egy kis ilyen kínosan megszerzett tudást ebbe a piacba, ezek közé az emberek közé. Kitálalni, neveket kimondani, akiket még nem ismerünk, azoknak utánajárni. Ki ismeri az IRBENIS tulajdonosát? Na, a végére kell járni. Ha semmi nem lesz a pénzünkből, akkor segítsünk, hogy ezek az emberek és közvetítőcskék többé ne lehessenek jelen, és ne károsítsanak meg minket.
Nem hiszem, hogy ez elsődlegesen a "tőzsde" problémája. A pénzre lehet vigyázni is, óvatosabb, kevésbé kockázatos módon. Nem feltétlenül kell bedönteni, lelépni vele. Le is lehet állni, lehet hagyni kivenni, ha nem megy tovább már "bruti" módon... Ne fogjuk a robotra, azt is mi idomítjuk...
Szívesen összefognék én is és még sokan azokkal, akik itt most vesztesnek néznek ki!
Üdv: ZR