Re: nincs cím
slaydo Előzmény: #481419Sziasztok!
Nagyon érdekes olvasni a Kelvin által linkelt levelet... Akár én is írhattam volna, annyi különbséggel, hogy én még augusztus végén léptem be, konkrétan aug. végén 5 nap alatt kb 30%-ot kerestem (ez volt az utlsó hónap amúgy, ahol hóvégi profitlevonás történt).
A POA különbségek azért vannak, mert október végén új POA lett, amiben benne van a szabályozott pénzkivétel, bár ezt már a kettes robot (mert ez volt a terv, hogy legalább 5 robot lesz) elindításával párhuzamosan vezették be. A robot neve amúgy Bruti volt, a haszonrátájára utalva, és az EURUSD páron kereskedett. A Bruti2 indulásakor azt mondták, az font-USD páron fog kereskedni, de végül teljesen ugyanazokat a kötéseket végezte, mint az 1-es robot. (Ennek a rendszernek a bevezetéséről árulkodik a Bruti system felirat a POA-n)
Tőkevédelem sosem volt, sosem lesz ilyen robotoknál, nekem az a véleményem... És ez is volt kommunikálva! Aki belekezdett, tudnia kellett, hogy a kockázat 100%. A pénzem elbuktam, és ez bosszant, de inkább a kommunikáció hiánya az, ami kikészít. Nem tudom mi alapján vesztettem el a pénzem. Volt-e free margin? Ki zárt végül, miért zárt végül? Miért van az, hogy egyik embernek marad 10 USD a számláján, a másiknak - (!!!) 16 USD? Ez hogy lehetséges? Egyik plusz, másik mínusz?
Szóval vannak kérdéseim. A legjobban talán az zavar, hogy rajtam keresztül is léptek be emberek, akikkel dolgoztam, "beszerveztem", jutalékot nem kaptam, és még el is bukták a tőkéjüket ők is, én is. Ez plusz teher a vállamon.
A mai napon a Tadawultól kaptam egy levelet. Copyzom:
Dear Valued Client,
Tadawul FX Ltd, hereinafter the “Company”, would like to inform you on the termination of the business relationship between the Company and Irbenis Ltd. In this respect, the Company requires to receive the necessary POA revocation instructions from your behalf, by submitting the signed POA revocation form, within 48 hours from the submission of the said notification.
The Company would like to highlight the fact that your 14/02/2012 trading account balance constitutes the direct result of and is exclusively due to your appointed Attorney’s (Irbenis Ltd) unethical and unprofessional trading and associated profit/loss allocation decisions. Tadawul FX Ltd wishes to inform you that you should consider the said account statement to be true and valid; as such, all POA revocations and associated transfer of balances to your individual trading accounts will be performed based on 14/02/2012 account statements.
Further to the above, the Company would like to inform you that the mere existence of negative balances which may be included in numerous account statements related to 14 /02/2012, implies that the associated amount is owed to Tadawul FX Ltd. Taking under consideration the existence of a Power of Attorney, Tadawul FX Ltd has already initiated the process of receiving legal advice in order to determine the real debtor of such amounts (i.e. the Client or the Attorney or both) according to applicable legislation; all clients will be notified accordingly.
We remain available for any further clarification.
Best Regards,
Support Department
Nos, én POA visszavonást a nullás számlámra most fix, hogy nem küldök. Úgy gondolom ennek valamiféle jogi biztosíték szerepe van, amit jelen formában se pro se kontra nem akarok megadni amíg ki nem derül, ki játszotta el a pénzem. Hozzáteszem, az Irbenis nagy valószínűséggel a hibás, de valaki kérlek mondja el nekem a következőt: Ha van nyitva 500 pozíció, amiből 200 pluszos, 300 mínuszos, nem lehet-e megmenteni a robotot, felszabadítva free margint, amennyiben lezárom a 200 pluszos pozíciót? Mert volt plusz, nem is kevés, de több, mint a mínusz.
Bocs, hogy hosszú lett, ezentúl ebben a topicban megtaláltok, mert én is kíváncsi vagyok a történetre, mint a többi érdeklődő/vesztese az ügynek.
Ja, és alapvetően megrendült a bizalmam a forex robotokban... Nem a Quantum ellen ágálok, van alfám és bétám, de mindenképpen érdekes fejlemény, ami most történt. A Bruti semmiképpen sem a Béta szoftverét használta, ezt viszont meg tudom erősíteni. Volt pár hasonló nap, de fénykorában ez a robot összehasonlíthatatlan volt bármivel, amit én eddig láttam.