Re: nincs cím
nemtoom Előzmény: #453215Jóllehet nem vagyok szakértője más által működtetett robotok pénzügyeinek, saját meglátásom azért van.
A mi pénzünk a saját számláinkon vannak.
A mi számláinkhoz a bróker (tadawulfx) tud hozzáférni, a robotok marketing-támogatója, a quantumxxl nem.
A quantumxxl a bróker szerverparkjában felügyeli a robotok működését, de a pénzügyekhez nincs hozzáférése.
Az egyéni számlákról a mam számlákra történő átcsoportosításhoz a bróker hozzájárulása szükséges (mivel a számlák fölött a quantumxxl-nek nincs rendelkezési joga).
A robotok csak a mam számlákról juthatnak pénzhez, és csak oda tudnak pénz visszaküldeni az ügylet lezárását követően.
A bróker nem játszik az ügyfelétől kölcsönvett pénzzel, nem is vesz kölcsönt tőle, sőt, a tőkeáttét miatt esetünkben 1:500 arányban megnöveli azt.
Én úgy vélem, hogy a mi pénzünk saját eszközként a forex piacon nem jelenik meg.
Azt nem tudom, hogy a bankszámlánkon levő (saját) pénzünk kereskedési célra fel nem használt része a bankban hogyan dolgozik, viszont nem szabad elfelejteni, hogy a tadawul működését minden országban az ottani állami pénzfelügyelőség folyamatosan ellenőrzi. Valószínűtlennek tartom, hogy az egységes eu-s pénzügyi előírásokat egy bejegyzett, nemzetközileg elismert brókercég megsértené. Egyébként brókercég általánosságban egy igen komoly tőkével és helytállási képességgel rendelkező pénzintézet, aki mögött ott van az 1:500 tőkeáttétet biztosító pénzügyi finanszírozó.
Ha egy szavas választ kérsz: nem.