Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

sbbacsi Előzmény: #293480

Szerintem ennél árnyaltabb a kép.

A megszűnt cégek biztos nem mutatnak nyereséget... az s&p-ben sincsenek benne.

A nyereség kimutatással is lehet szépen trükközni, mint ahogy mással is trükköznek.

De tegyük fel, hogy nincs semmi trükk... akkor is fals a kép: a nyereséges cégek hitelből élnek... a nyereségük hitelből elfogyasztott termékekből van.

Ezek a számok önmagukban szépek, csak az alattuk lévő inerciarendszer kezd eldeformálódni. Szerintem a felét sem mutatják hosszú távú, funda alapon, mint amit kellene. És nekem ez fáj, hogy a tőzsdének valahol a jövőt kéne áraznia...

Persze ha úgy nézzük eddig is ugyanezt a félig virtuális világot mutatták ezek a számok és mégis jól elvoltunk, de én, mint írtam már, a válságot sem sima gazdasági és főleg nem csak pénzügyi válságnak tartom... szerintem ez a viszonyítási alap kezdett el ott alapvetően változni és (a mai gazdasági és ipari lehetőségek között) már nem lehet visszakényszeríteni a régi pályára.

szerk: Persze ha elindul a fúziós erőmű vagy vmi más hasonló, ami megint új alapokra helyezheti a nyersanyag/energiafüggő termelést és fogyasztást, akkor mindent visszavonok. :)