Re: Országgyűlés mérete, választás menete
gentlemanus Előzmény: #229749Én úgy vagyok ezzel a nyugat-európai polgárosodottsági szinttel, hogy kösz, de nem kérek belőle. Nekünk nem a széthulló nyugathoz kell idomulnunk, hasonulnunk, hanem a magunk saját, erős útját, önálló és egységes civil társadalmát kell kiépítenünk. A nyugati társadalmak mind szélsőségesen elliberalizálódott, szétesett, individualizmusra berendezkedett életképtelen társadalmak, és nem egy, komoly szociológiai és társadalompolitikai tanulmány mutatja be, hogy zuhannak a lejtőn lefelé. Jópár ilyen tanulmányt már én magam is raktam be, és ezek egyáltalán nem bizalomgerjesztőek a jövőt illetően.
Én a pártpolitikában nem hiszek és szélsőségesen bizalmatlanná váltam a pártokkal szemben, függetlenül attól, hogy elmentem szavazni. Mert nem láttam kínomban más utat. Az az állítás véletlenül sem igaz, hogy a pártok a demokratikus működés letéteményesei, meghogy a legügyesebb és legokosabb polgárok már az arisztokrácia rétegéhez tartoznak. Persze a legtehetősebbek oda tartoznak, meg a legkorruptabbak.
Igazi magyar nemes nincs is az országgyűlésben, régen még volt asszem, az MDF tagjaként talán, ha jól emlékszem. Elüldözte őket a kommunista rendszer az országból.