Regisztráció Elfelejtett jelszó

M7 három sáv

matgab Előzmény: #1513097

Ha már Balatonról hazafelé menet...

Engem a lassú és a gyorshajtó autóknál is jobban idegesítenek azok az autók, amik nem tartják maguknak kötelező szabálynak a jobbra tarts szabályát.

Ezért ott mennek 110-130 között a középső sávban. Mert így nem kell előzniük - gondolják ők. Aztán ha egy 125-tel haladó behoz egy 120-szal közlekedőt, akkor megy persze be a belső sávba, miközben a külső sáv száz métereken keresztül üres.

De mivel 125-tel behúzódik a belső sávban 130-135 között autónak fékeznie kell és utána mindenki elkezd fékezgetni és mindjárt ki is alakul a dugó.

Illetve nyilván balesetveszélyt is okoz, hiszen sokan , akik a belső sáv tempóját nem tudják felvenni, azok ilyenkor jobbról előzve akarnak elhaladni a középsők mellett. Viszont ha azoknak épp eszébe jut kimenni, akkor nyilván ott a baleset.

És mennek így akár végig a teljes 3 sávos szakaszon. Annyi ilyen idióta van, hogy már azon gondolkodtam, hogy be kellene szerezzek hátra egy ledfalat, amit felkapcsolnék, hogy "JOBBRA TARTS te idióta!" Vagy "Húzzál már le jobbra!"

Természetesen itt nem arról beszéltem, amikor valaki halad a középső sávban megelőz valakit és előtte kb 50 méteren belül van egy másik autó a külső sávban. Azt megértem, hogy nem akar cikázni valaki ilyen esetben és el akar haladni a külső sávban előtte haladó mellett. Kifejezetten olyanok zavarnak, akik bent "alszanak" a középső sávban és vagy azonos sebességgel haladnak a külső sávval (ahova amúgy nyugodtan besorolhatna), vagy nem is halad senki 100-200 méteres távolságon belül senki .