Regisztráció Elfelejtett jelszó

A magyar karakter 1523-ból

Koffein Előzmény: #1502223

Ismerős küldte. Mondom ilyen nincs, rákerestem és dirr. Linket meg azért tettem be, hátha mást is érdekel a velencei kalmár feljegyzése... :)

Szerintem ez egy zavaros időszak volt, egyet lehet érteni vele. Ha azt nézem, hogy Mátyásnak felesküdtek, hogy a királynak nevelt zabigyerekét választják meg, majd odaraktak egy olyan királyt, aki jobban tudtak irányítani. Ebből következett a fekete sereg feloszlatása, akik belülről sanyargatták a népet az uralkodók meg a török mellett... ugye a Fuggerek is kereskedtek a törökökkel Szapolyain keresztül, ezért is gondolom azt, hogy Szapolyai direkt próbált távol maradni, mert hát hogy harcolsz az üzletfeleddel, ha egy hete pacsiztatok, folyamatban a következő biznisz, oszt azt mondja a király, hogy gyerünk pajti pattanj a lovadra, megyünk harcolni a török ellen...

Párhuzamot vonva a mostani helyzettel, sok a hasonlóság, nem mondom, hogy a legrosszabb fajta vagyunk, de nem szeretjük egymást. Még külföldön sem. Kérdezd meg az elszármazott ismerőseidet, az összes azt mondja, hogy csak magyarral ne kezdj, irigy, ott hátráltat, ver át, ahol tud... lopjuk a közt? persze, miből van lölönek a jacht, meg forbes top1es helyezés? törődünk vele? a fenét, morgunk, fejünket leszegve bevalljuk magunknak, hogy ha lehetőségünk lenne, akkor mi is ezt csinálnánk... tanácsot elfogad a kormány pl oktatás, egészségügy, bármivel kapcsolatban? nem, a saját utunkat járjuk... büszkék és arrogánsak vagyunk, ha nem tetszik bécstől felcsúton keresztül tusványosig lesz kisvasút... szóval nagyon, de nagyon sok a hasonlóság...