Regisztráció Elfelejtett jelszó

Nem Fenyőfa úrnak való vidék:

matgab Előzmény: #1494446

Traffipax? Kamera? Rendőr?

Ezek XX. századi megoldások.

Ma már minden autóban elektronika van és minden legolcsóbb telefonban is GPS, ahol bármelyik applikációval lehet tudni a megengedett sebességet.

Itt egyetlen megoldás jöhetne szóba, ha minden autóba kötelező lenne beépíteni egy GPS-t és egy chip-et, ami leszabályozná azt, hogy az autó csak annyival mehessen , amennyi meg van engedve. Minden autóban (vagy legalább a mostantól forgalomba helyezett autóknál kötelező lenne ezt beépíteni!).

És ha valaki buherálná a dolgokat és mégis gyorsabban akarna menni, annál jöhetnének a börtön büntetések, pont úgy, mintha töltött fegyvert lóbálva sétálna a Váci utcán!

Persze a közútkezelő részéről is felelősséget kellene vállalniuk, nem lehetnének indokolatlanul hetekig /hónapokig kint felejtett táblák és/ vagy indokolatlan sebesség korlátozások! Akár dinamikusan időjárás függvényében is bármikor változhatna a sebességkorlátozás!

És ha nem is állna elő az önvezetés, megszűnnének ezek a gyorshajtásokból eredő balesetek...

Sőt nem is vennének még a faszméregető emberek sem hatalmas teljesítményű verdákat, hiszen tudnák , hogy hiába fogyaszt 15 litert, akkor sem tud 50-130-nál gyorsabban menni sehol.