Regisztráció Elfelejtett jelszó
Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!

Lánchíd

TrendMan

A budapestiek szűk többsége egyetért az autómentes Lánchíddal

A Lánchíd decemberben részlegesen átadott útpályáját jelenleg csak a buszok, a taxik és a biciklisek használhatják.

A kutatás a következő kérdést tette föl:

Egyetért Ön azzal, hogy egyelőre csak buszok, taxik és kerékpárosok használhatják a hidat?

A válaszolók 54 százaléka egyetértését fejezte ki, 40 százalékuk viszont a teljes átadás után visszaengedné az autóforgalmat is.

A legkevésbé autópárti a 30-39 éves korosztály: 74 százalékuk egyetért a mostani forgalmi renddel, és csak 21 százalékuk engedné vissza az autóforgalmat.

Az autóforgalmat visszaengedők egyedül a 65 éven fölöttiek körében vannak ? enyhe ? többségben: az idősek 46 százaléka támogatja a jelenlegi forgalmi rendet, 47 százalékuk ellenben visszaengedné az autósokat.

Végzettség szerint nagy a szórás: az alapfokú végzettségűeknek mindössze 36 százaléka ért egyet a jelenlegi forgalmi renddel, 61 százalékuk visszaállítaná az autóforgalmat. A felsőfokú végzettségűek körében majdnem fordított az arány: 62 százaléknyian elégedettek a mostani állapottal, és csak 30 százalékuk engedné vissza a hídra az autókat. A középfokú végzettségűek szinte pontosan az összes válaszadó értékeit produkálták a felmérésben (56% : 39%).

A Lánchíd végleges forgalmi rendjéről 2023 nyarán születik döntés a budapestiek véleményének kikérésével.

Ezalatt a BKK a korábbinál több mint 20 százalékkal nagyobb kapacitást biztosít azoknak, akik a Lánchídon közösségi közlekedéssel utaznak. A fővárosiak ez idő alatt tehát megalapozottan, féléves tesztidőszak után dönthetnek majd ? írja a portál.