Regisztráció Elfelejtett jelszó

Saját piaci körkép

Hathor

Főleg Alternak küldöm a gondolataimat, Ő tudja miért, de gondoltam közre adom a tapasztaltakat, mert általános tapasztalat.

tapasztalatom szerint az ingatlanok továbbra is állnak. Az árak ESNEK!! folyamatosan.

Megbízók már maguktól keresnek minket a honlapjaink után. Eddig lasszóval kellett fogni a megbízásokat, ma már válogathatunk a megbízások között a túlkínálatnak köszönhetően.

Hiteles vevők eltűntek. Főleg készpénzesek érdeklődnek, de Ők is nagyon kevesen vannak.

Ingatlanos portálok, hirdetési felületek emelik áraikat, nőnek a költségek, a bevételek elapadnak.

A vevők, bérlők nagyon válogatnak. Ma a vevő az úr! régen örült egy sötét udvari lakásnak is az ember, ma eladhatatlan az.

Az első kérdés az olcsó lakásoknál a vevőktől: erkély van? napos a lakás? felújított? milyen a lakóközösség? milyen a ház állapota.

Ami lakást két éve csettintésre adtunk ki, azt már ma nem tudjuk kiadni. SŐT!! Le kell menni a bérleti díjakkal, mert lealkudják a vevők, az eladók kényszerből maguk is csökkentik az árat.

Ami lakás két éve 15MFt volt, az ma már 12ért sem kell az embereknek.

Panel, távfűtéses lakást köszönik nem kérik.

Már a házközpontis lakásokkal is bajlódik az ember.

A tulajok nem képesek megérteni, hogy esnek az árak és le kellene menni neki is az árral, és nem az ingatlanos a béna, ha az értékesítés kudarcba fullad.

Jellemző, hogy a közvetítők jutalékát jelentősen le akarják alkudni, de az ingatlanos hozza ki neki a legtöbbet.

Én meg szoktam mondani: Csókolom. ez a lakás 10milliót ér, Ön kér 13MFt-ot és kér engem, hogy 30%os felárral adjam el, de a jutalékomból engedjek, mert nem fogjuk tudni eladni az ingatlant ezen az áron.

Szóval ilyesmi a kép a hazai használt ingatlan piacon.

Jól mondom Zabás kollega?