Szia:)
Figy, én nem vagyok egy chartguru. de a matekhoz értek valamennyit, és látom, mit kellene csinálnod. Eddig is ezt kellett volna, de ha nem, akkor tán még most sem késő.
Mondjuk van 4 shortod 12K-ról.
Amikor megy fel a tőzsde, és áttör valami vonalat, mondjuk donci felsőt, akkor vegyél 2 longot, ha van négy shortod. Aztán ha lefelé megy, és elér a donchi középvonaláig, akkor add el. Persze csak nyerőben.
Mondjuk nyertél vele 100 pontot, az 200 Eur. Akkor 1 shortod beker ára már 12 200. Aztán ezt folytatgatod, tételezzük fel, a short így feljön 13 000-re, akkor azt bezárod, Máris csak 3 shortod van. Sokkal szebb az élet, és mindenki boldog. Aztán csinálod ugyanezt 3 short, 2 long pozival. Ha mégegyet be tudsz zárni, akkor már csak 1-el csinálod. 2 shortod lesz, és ha felfelé megy a piac, 1 longod is, így csak 1 short szivathat meg. Szerintem sokkal jobb, mint 4 short.
Ha pedig bármikor beesik a piac, akkor máshogy okoskodsz.
Mondjuk van 4 shortod 12K-ról veszel 2 longot 13 400-on, és beszakad a piac. Ekkor 2 shortot bezársz 11 500-on, a másik kettőt 12 500-on (így 0-ban vagy, és beállsz nyitni kettőt 12 300-ra. Ha szerencséd van, ez meg sem nyílik, hanem felmegy a piac 13 500-ra, lezárod a longokat, és élsz boldogan. Vagy ha megnyílik a 12 300-as short, akkor is két lehetőség van. Vagy felfelé megy, vagy lefelé. Ha lefelé, mondjuk zárod az egyik felét 11800-on, a másik felére stop 12 800-ra, majd beállsz megint nyitni mondjuk 12 600-ra.
A többit gondold végig. De az is megoldás, ha mondjuk vettél kettőt 13 400-on, és van 4 shortod 12K-ról, akkor 11 900-on dobod a shortokat, és kiülöd a két longot.
Vagy kezeled hasonlóan, vagy csinálsz amit akarsz, de mindenképpen csökkentsd a kitettségedet.