akkor isoráz..kérdések zozónak..
banyaiz Előzmény: #803766Nincs bajom a kérdéseiddel egyébként. Okkal tetted fel őket nyilván, csak én úgy éreztem, hogy már néhányszor megválaszoltam. Amiben benne volt mit gondolok azokról a részletekről amikre vonatkoznak.
Van egy nagyon jó könyv amit nem tudom ajánlottam e , nagyon aktuális mai kor viszonyaira is, sőt lehet, hogy még aktuálisabb mint amikor írta . Dosztojevszkij Ördögök. Változó világból adódó problémák . Kulturális percek rovatban.
Illetve ha nem is aktuálisabb mert az erős állítás lenne, de mai kor problémái valahol már ott megvoltak, és érdekes látni ez hová vezetett onnan a mai napig. Alapmű vsz.
Ezzel most nem azt akarom mondani, hogy a megvédés paródiánk, és Dosztojevszkij Ördögök bármiféle szellemi, vagy egyéb kapcsolatban lenne. :) Forogna is a sírjában ha ilyesmit akarnék pedzegetni, vagy igen sértő párhuzam lenne. :)
Hanem a különféle világnézetek konfliktusai egy változó világban. Abból adódó nagyon mély társadalmi konfliktusok. Valahol a megvédés paródiánk is visszavezethető erre a jelenségre. Bármennyire is csak orrot befogva lehet megközelíteni, vagy gázálarcban. Nyilván nem ezen a 60-as iq szinten foglalkozik a kérdéssel ahogy a politikusaink ezt tálalják azzal, hogy a gonosz liberálisok, vagy gonosz bárki más, megvédések stb.
Ha még esetleg nem olvastátok akkor érdemes. Ez most nem a kérdéseidhez kapcsolva csak úgy eszembe jutott.