Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re:

banyaiz Előzmény: #803220

Mindez a gyakorlatban, nekem az a meggyőződésem ha ma Mo lakosságát megkérdeznénk arról , hogy pl Merkel miért avatkozott be akkor és úgy a folyamatba, amit úgy fordítottak le meghívót küldött, köze nem lenne hozzá embermillióknak.

Vagy megkérdeznénk arról mit mondott Soros amikor felvázolta a gondolatait a migrációs kérdésről. Azt se tudná mit mondott, nemhogy értelmezni tudná. De gonosz Sorosozik.

Vagy megkérdeznénk arról mi történt a devizahitelekkel, mi volt ez a jelenség. Halvány lila gőze nem lenne róla olyanok tömegeinek sem akik érintettek voltak benne.

Ez a meggyőződésem, ez a következtetésem látva ezeket az eseményeket.

Megkérdeznénk a neoliberalizmusról azt sem tudná eszik vagy isszák olyan emberek tömege aki gonosz libsizik pl.

Így tovább.

Ezek az embertömegek érzelmi alapon globálisan értelmezik a folyamatot. Miközben a legegyszerűbb kis összefüggésrendszerben már nem tudnának egy helyes következtetést levonni . :) Ahol adott az a 3-4 infó amit használni kell. Nem egy olyan összefüggésrendszerben ahol kicsit több elem van mint 3-4 és mindez nincs összeszedve egyszerű kis példába. Hanem a történelmi ismeretektől a gazdaságföldrajzig, az összes társadalomtudományig egy ismeretanyagot igényelne, egyáltalán olyan pozícióba jusson a következtetéshez szükséges ismeretanyaga meglegyen . De ez nem akadályozza meg, hogy érzelmi alapon meggyűlöljön valakit/valamit, ellenséggé váljon a számára mert ő átlátta a helyzetet a 0 gondolkodási képességével, teljesen érzelmi alapon.

Így persze, hogy egy egy mondatot valamiből kiragadva heves érzelmi reakciókat lehet kiváltani. :)

Itt kezdődnek a problémák. Bárcsak ne lenne ebben igazam , de szerintem közel jár a valósághoz ez a helyzetértékelés.

Nekem egyébként most ilyen szempontból a kedvencem a Brexit talán . Mert a maga tragédiájával együtt nagyon mulatságos az, hogy orránál tovább nem látva érzelmi alapon hoz egy döntést. Aztán utána az ország vezetői egyszerűen nem tudnak belőle semmi olyat kihozni ami a legkisebb értelmét is mutatná annak, hogy miért kell Brexit. :) Az a hatalmas politikai erőfeszítés amivel ez jár. Igen tragikomikus eseménysorozat.