Napi érdekesség
Ibiza Előzmény: #802473mindig ez jön le, neked bonyolult a világ (akár táblagép vagy autó vásárlás,) ..sztem tök egyszerű amit írtam. Nem ügyvédekkel és szakértőkkel megtervezett jogi törvényelőkészítés.. hanem egy érthető gondolatsor.
"Tehát aki önként migrált el, az már csak magyar származású,..." igen..ha többet élt külföldön mint volt hazájában.
"..de a nagyszülöje idején még Mo-hoz tartozó területen született, az magyar?"
igen, hiszen magyar földön született, nem emigrált.. az már az ő döntése asszimilálódik és román lesz például és kisebbsége a magyar.. vagy teljesen románosodik.. erre nem nagyon láttam példát.
"..de írni csak románul tud, azzal mi van?"..nem hiszem van ilyen..hiszen aki tudja a nyelvet azt tanították írni is a szülei..meg igénye is van rá ha magyarnak gondolja magát... de élhet egy-két példány ilyen..
nyílván nem fekete fehér a világ ahogy te szeretnéd mert csak akkor tudnád értelmezni.. de hát vannak szinek árnyalatok.. Ismerek vegyes házasságokat, anyuka magyar apuka osztrák, anyuka magyarul apuka osztrákul beszél hozzájuk.. anyuka magyarul énekelt nekik amikor kicsik voltak..tanította őket írni olvasni.. anyuka kettős állampolgár.
Anno hazajött egy 45ben elpattant amerikás.. nagyon verte magát.. ő mekkora magyar.. .. mondtam neki..tudod ki a magyar..aki 45 után eltakarította a romokat és újjáépítette az országot.. te egyből eldobtad a magyar állampolgárságod..az lett az új hazád..magyar származású amerikás vagy.