Regisztráció Elfelejtett jelszó

Hozzászólás

MGHUN Előzmény: #801648

"Mellesleg mint vendég te is elvárhatsz egy toleranciát a hazai csapattól.. joggal elvárják tőled az alapokat de az apróbb részletekben el kell fogadni a különbözőséget"

Ez mióta sarkítás?

Akkor nekik is el kell fogadniuk, hogy én marhahúst akarok enni, mikor az nekik szent állat? Vagy mondjuk nem is ilyen nagyságrendű dolog, de sokszor hallottam olyat, hogy egyes közelkeleti vendéglátók megsértődnek azért, mert a vendég az ebéd után nem böfög, ami náluk a jóllakottság, elégedettség jele. Ezt szóvá is teszik, nem úgy, mint itt. Ez elég alap dolog, hogy ha nem is böfögünk, legalább elmagyarázzuk, hogy jó volt az étel, csak mondjuk te nem tudsz böfögni. Vendégként én vendégként vagyok köteles viselkedni! felveszem a környezet szokásait, amég ott vagyok! Ezt nevezik tizteletnek. Ez nem egy az egyben lemásolás, csak figyelmesség az adott kultúra iránt, hogy ne sértsem meg a vendéglátóimat. Mindíg mondja az idősebb, 50- éves korosztály, hogy elveszett az emberekből a tisztelet. Lehet, hogy az egyetlen kiskorú vagyok az országban, aki ezzel egyet ért, de ez akkor is egy sajnos igaz és fontos probléma. Ez igaz mind a helyi kultúrák és az egymás iránti tiszteletre. Egyszerűen csak oda kéne figyelni, utánanézni egyes helyeknek, és az ottani szokásoknak, mielőtt odamegyünk. Ezt ma "megfelelési kényszrnek" alacsonyítják le. Szép irányba megyünk...

Mellesleg az már igazán kimegy a komfortzónából, hogy good morning-ra adott válasz gyanánt majdhogynem a pofámba böfög.