Regisztráció Elfelejtett jelszó

2ik rész

banyaiz Előzmény: #794629

Ez adja a dologban az igazi kihívást. Gyerekkori szomszédaim fogták magukat rendszerváltás után és család kiment németbe. Ház eladva minden összepakolva tűz németföldre. Abban a 20% bevándorló németben amit most összesítettek ők is benne vannak. Ez lassan 30 éve történt de 1950 után tehát benne vannak a statisztikában mint bevándorlók. Mostanra inkább lehet őket németnek nevezni , néha jönnek német akcentus "gyerekeknél" mára 40 éves emberek azok a gyerekek. Keresgélik néha a magyar szavakat mi , hogy is volt. Persze hát itt éltek kb 10 évet kint meg 30-at.

Ez a folyamat kellene azoknál is akiket majd befogadnak a végén.

Pénzügyi része miből vásárol amíg nem tud beilleszkedni munkát vállalni addig segélyből . Aki munkát tud vállalni az meg fizetésből , vagy a tőkéjének a kamatából ha kimentett egy adag lóvét Szíriából azért lehet ilyen is. stb stb ami még az életben verzióban elképzelhető gondolom van minden.

Ezért hoztam ezt a hadianyaggyártós példát mert ha belegondolsz ott egy semmi másra mint háborúra használható bombát , akár atombombát gyártottak le állami pénzből. Magyarul az állam egy rakás lóvét adott a gazdaság szereplőinek azért legyen a végén egy tárgy egy rakétasilóban ami egy dologra használható fel lehet vele robbantani egy várost, vagy egy országot most már kb. Ennek a gazdasági következményei mint gazdaságtörténet. Mondjuk Hiroshima gazdaságtörténete az usa gazdaságban. Attól perctől mikor egy magyar bevándorló/menekült Szilárd Leó Roosevelthez próbál eljutni az ötletével (nem tudom segélyezett volt e vagy sem) egész addig amíg több mrd dollárból megépül a bomba és Enola Gay-ről néhány repülős lehajítja Hirosimára. Ennek a több mrd dollárnak amit erre a célra szántak van egy igen komoly gazdasági hatása is egy Usa gazdaságra. Mert akkor néhány milliárd dollár az ma mondjuk 1000 mrd dollár.

Nyilván itt teljesen másról van szó nem egy tárgyról egy bombáról , hanem emberről akinek vhogy be kell illeszkednie oda , életmódjával hatással van a környezetére de én itt most csak a pénz a gazdaságba az állam részéről egy bizonyos cél érdekében szempontból mondom. Egy bizonyos célért az állam kinyitja a széfjét és pakolgatja a kötegeket kifelé. Ami eljut a sarki fűszerestől , az internetszolgáltatóig.