Regisztráció Elfelejtett jelszó

rafkósak ezek a szaudiak

Koffein

:)))

"A szaúdi államnak két Forma-1-es csapatban is részesedése van, Lawrence Stroll Aston Martinjában az állami olajcég Aramcón keresztül, míg a McLarenben az állami befektetési alap révén.

Khalid bin Szultan al-Fejszál herceg, a Szaúdi Motorsport Szövetség elnöke azt szeretné, ha létrehoznák a brit „motorsport-völgy” szaúdi változatát, és külföldi mérnökök, csapatok segítségével meghonosítani azt a know-how-t az országban, amely előbb-utóbb egy szaúdi Forma-1-es világbajnok kinevelésében csúcsosodna ki.

Arra a kérdésre, hogy szerinte elképzelhető lenne-e, hogy egy Forma-1-es csapat áttegye a székhelyét Szaúd-Arábiába, úgy válaszolt, hogy „ebben reménykedünk, és ezért dolgozunk”.

„A befektetéseinkkel – a McLarenben és az Aston Martinban is van részesedésünk – efelé haladunk. Remélhetőleg meg tudunk győzni cégeket arról, hogy tegyék át a székhelyüket Szaúd-Arábiába, vagy olyan embereket tudunk szerződtetni, akik segítenének a saját technológiánk, márkáink, szellemi tulajdonjogaink létrehozásában.”"

https://hu.motorsport.com/f1/news/szaud-arabia-azt...