Regisztráció Elfelejtett jelszó

Coronavírus - Covid19

Több ország próbálkozott…

#864056 walex

Több ország próbálkozott azzal, hogy kisebb korlátozás van, hogy a gazdaság működőképes maradjon, de egyre inkább úgy néz ki, hogy a kettő együtt nem megy. Lásd pl. csehek.

Lassan döntenie kell a Fidesznek, mi a fontosabb? Az emberéletek vagy a gazdaság? Ugye milyen jó lett volna, ha az elmúlt pár évben meg lett volna a szufficites büdzsé és nem lett volna elherdálva egy csomó értelmetlen dologra a plusz pénz. Most jól jönne ez a rengeteg pénz.
https://kiszamolo.hu/mit-csinalnak-a-penzemmel/

Ebbe nagyon könnyen belebukhatnak még ilyen csapnivaló ellenzék mellett is.

betiltani a sportrendezv…

#864044 prfecó Előzmény: #864017

betiltani a sportrendezvények látogatását kellene. Például úszó versenyeken nézők nem lehetnek , lásd Duna Arena

átveszik a nemzetközi tr…

#864019 Ibiza Előzmény: #864018

átveszik a nemzetközi trendeket, pont a támadhatóság miatt. Németeknél is ott van korlátozva.


Ez a 11-órás zárás egyéb…

#864018 TrendMan

Ez a 11-órás zárás egyébként inkább árt, mint használ.

Érdemes szétnézni a körtéren este 10-11 között.

Mindenki, mindenkinek, mindent átad+

Ha minden maradt volna a régiben, jobb lenne a helyzet, mert eloszlana a tömeg helyek és idők között.

ha betiltanák a tömegren…

#864017 Ibiza Előzmény: #863990

ha betiltanák a tömegrendezvényt akkor is tüntetnének és provokálnák a fülest pl szfe. Erre várnak. Diktatúrát kiálthatnának és azt mondanák a demokrácia korlátozása a járványveszély lényege.
Így is mondja a sok barom "mééé a vírus tud számolni" amikor számbeli korlátozást hoznak..az nem zavarja őket, hogy külföldön ugyanúgy számszerűsítik a kritikus temberszámot.

Nem hinném ebbe bukna bele a fidesz.
Az ellenzék a mai napig nem érti miért nem győz.
Ráadásul a kisebb pártok a mihazánkosok sem értik a lényeget, simán kormányellenesek amivel nem önmagukat erősítik hanem gyurcsótit.
Nagy a katyvasz a politikában, a werber és soros féle vonal van.

Vannak országok ahol már a karácsonyfát is tiltanák.. gondolom a hanuka jelképei maradhatnak miközben a zsidó állam a legnagyobb ellensége a muszlimoknak. szóval agybaj.

Focimeccs

#864014 prfecó Előzmény: #863990

ne feledd Orbán fetise a foci és most rövid idő alatt 5 nagy nemzetközi focimeccs is lesz. Inkább hallja nak meg az emberek, de a nyilvános foci meccs marad.

Szfenikus tüntetés t betiltják.

Ami nekem nagyon hiányzi…

#863872 TrendMan Előzmény: #863871

Ami nekem nagyon hiányzik a járvánnyal kapcsolatos hírközlésből, annak a tipus-szituációnak a leírása, amikor és ahol a kórokozót átadják egymás közt az emberek.

Most itt azt olvashatjuk, hogy nem a gyerekek adják át.

Februárban azt olvastuk, hogy Olaszországban a járvány gyors terjedésének oka az elterjedt, több generációs, vasárnapi közös családi ebéd volt.

Gondolom a puszi a nagyinak, vagy a nagypapinak se maradt el.

Nemrég megdöbbenve olvas…

#863843 TrendMan

Nemrég megdöbbenve olvastam az amerikai adatokat,hogy hány tízezer ember halt meg.

Elosztva a teljes népességgel oda jutottam, hogy minden ezer emberből egy meghalt COVID-ban fél év alatt.

Ez nagyon húzós!

Ha nálunk marad mondjuk áprilisig ez a napi 50 halálos áldozat, akkor mi pont ugyanott leszünk.


-- lesz is meg nem is, hoz is ajándékot, meg nem is, védettek is leszünk, meg nem is ---

#863831 TrendMan

"

Roche: teljesen irreálisak a várakozások a koronavírus-vakcinával kapcsolatban

Teljesen elképzelhetetlen, hogy a Covid vakcina széles körben elérhető lesz az év végéig, sőt, a legtöbben csak 2021 második felében juthatnak hozzá, mondta el a Roche vezérigazgatója a Bloomberg TV-n. A vállalatoknak -bár nagy nyomás nehezedik rájuk társadalmi és politikai oldalról is ? meg kell bizonyosodniuk az általuk készített vakcina hatásosságáról, és ha meg is van megfelelően tesztelt és hatékony oltóanyag, még a termelést is fel kell futtatniuk.

Itt komoly veszély van, mert ha rossz elvárásokat támasztasz, az emberek csalódni fognak, és feladják? Ha reálisak az elvárásaink, akkor az embereket összehangoltan magad mögött tartod, és megvan a hitelességed, amire vezetőként nagy szükségünk van.

Bár a Roche nem a koronavírus oltáson dolgozik, közvetve mégis kapcsolódik hozzá, a Regeneronnal működnek együtt egy potenciális kezeléssel kapcsolatban.

A járvány berobbanása óta Donal Trump mindvégig optimista volt a vakcinát illetően, de végül október elején el kellett ismernie, hogy valószínűleg csak a november 3-ai választás után engedélyezhetik.

A Novartis vezérigazgatója 2021 végi időpontot említve hasonlóan nyilatkozott múlt hónapban. A Pfizer -amely az egyik legígéretesebb kutatást folytatja- múlt héten jelentette be, hogy november vége előtt nem indítják el a sürgősségi engedélyeztetési folyamatot az Egyesült Államokban.

A gyógyszergyárak figyelmeztetései mellett a már meglévő vakcinát sem választaná mindenki, így a nyájimmunitás elérése nem valószínű akkor sem, ha már rendelkezünk oltóanyaggal a vírus ellen. Végső soron fel kell készülnünk együttmélni a vírussal, még elérhető oltóanyag mellett is, mondta el korábban David Ricks, az Eli Lilly vezérigazgatója."

-- stagnál a ... --

#863785 matgab Előzmény: #863783

Imádom ezeket a hamis grafikonokat:


https://www.portfolio.hu/gazdasag/20201019/ha-megn...

ránéz az ember és "tyűha , ez aztán véresen komoly hogy kiugrik a grafikon!"

Igazából ez a grafikon, hogy ez a plusz 40e ember az összes 400 millió emberhez képest, vagy épp az adott napi halálozási szinthez képest mennyit jelent (talán plusz 1%-ot sem) akkor jobban lehetne látni, hogy valóban mennyire halálos ez a kór. DE az persze nem lenne ilyen kattintás vadász megtévesztő szar grafikon...

Már bevallották.Ahogy a …

#863779 TrendMan Előzmény: #863778

Már bevallották.

Ahogy a 'nagy' vezető szokta mondani:

"Ne azt figyeld, mit mondok hanem, hogy mit teszek!"

Szerény véleményem szerint a felsorolt okok együtt játszanak közre. Másfelöl minél több adat áll rendelkezésre, annál többféleképpen lehet azokat tálalni.

https://www.worldometers…

#863778 matgab Előzmény: #863775

https://www.worldometers.info/coronavirus/#countri...

Azon gondolkozom hogy miért van az, hogy ha a napi új betegek számát viszonyítom a halálos áldozatok számához, akkor azt látom a globális adatok alapján, hogy márciusban alig napi 75k új beteg volt, 7,5k napi halottal, addig júliusra már 250k napi új betegszám mellett már csak 6k halott volt, most meg már közel napi 400k új beteg van de halott meg csak 5k...


Ez hogyan lehetséges?

Vagy a vírus lett globálisan ennyivel gyengébb?

Vagy eddig is megkapták az emberek , csak nem/ alig tesztelték őket covid 19-re?

Vagy most sokkal többen kapják meg Indiában, Braziliában, de ott mivel inkább fiatalok vannak, ezért bőven kevesebben halnak bele... De mondjuk ha csak az USA+ France+ UK+ Russia+ Italy új esetszámot nézem, akkor is elvileg 115k napi új fertőzés szám van, és csak 0,85 k halott, tehát akkor is igaz, hogy a mortalitási ráta nagyon durván csökken.. Még úgy is, hogy az autóbalesetben meghalt emberek - akikben kimutatják a covid-ot az is covid halottként van a statisztikában kezelve.

Gyakorlatilag tényleg semmi más ez , mint egy erősebb influenza, ami miatt kár leállítani a világgazdaságot. Ezt mikor fogják a politikusok bevallani??

Vagy a politikusok be vannak rosálva, mert ők ugye öregek és félnek , hogy rájuk súlyos következményekkel járna. Ezért inkább, bezárják félelmükben az egész világot, csak nekik bajuk ne essen??

Mármint az eszetlen pénz…

#863775 matgab Előzmény: #863751

Mármint az eszetlen pénzelköltés politikai indokok alapján? Vagy miben állnak jobban?

Elvégzik majd kb. 3 hét alatt az ország letesztelését. Ki fogják mutatni, hogy a teljes lakosság mondjuk 5%-a fertőzött, 3%-a pedig már átesett a fertőzésen valamikor. Persze mire véget ér a teszt 3 hét alatt, addigra lehet , hogy már egy csomó más ember is elkapta, aki elvileg negatív volt előtte - de ezt ne is vegyük figyelembe.

Aki épp fertőzöttséget mutat, azt karanténba teszik, akkor is ha tünetmentes. De mivel aki az első héten egészséges volt, az simán találkozhat egy olyannal, aki már fertőző, de csak a 3. héten tesztelik, ezért akinél nem mutatták ki az első héten, az simán fertőzhet már a 2. héten.

Tehát max egy kicsit lassítják a terjedést az egy -két hétig, hatalmas költségek árán... Nagy értelme van.