Regisztráció Elfelejtett jelszó

Re: nincs cím

Zotya32 Előzmény: #651709

Solar-capitalra gondoltam

http://gazdasagiradio.hu/cikk/94134/

"Technikailag megvizsgálva is jó vételi szint lehet a 3,45-3,20 dolláros ársáv, ahol a legutolsó télen majdnem 3 hónapig oldalazott az árfolyam. A rövid távú eső trendcsatorna is nagyjából azokra a szintekre mutat. Ha ehhez további készlet csökkenés is párosul, akkor akár a hosszabb távú emelkedő trend újra kialakulhat.

A nem rövid távú spekulációt illetően már több helyen lehetett találkozni olyan írásokkal, hogy az amerikai kormány nem titkolt célja, hogy a drága üzemanyag árak miatt helyettesítő megoldást találjanak. Ennek egyik alternatívája lehet, hogy a szárazföldi fuvarozásban mindennapi használatban lévő 20 millió tehergépkocsi meghajtását gázüzeműre átalakítsák. Hiszen az olcsón és nagy mennyiségben kitermelhető palagáz sokáig képes lenne ellátni az igényeket. Másik óriási fegyvertény volna, ha végre nagy mennyiségben is elkezdenék a gáz cseppfolyósítását. Ezáltal szállíthatóvá válna az olcsó észak-amerikai földgáz. Viszont egyelőre még nem forrott ki az erre nagy mennyiségben alkalmazható technika. A következő néhány évben, ha ezen a téren lesz áttörés, akkor ismét kétszámjegyű értékre emelkedhet a jelenleg nevetségesen olcsó Henry Hub gáz árfolyama."

Jó vétel lett volna amit írtak, a 3.45-3.2 sáv, csak éppen, aki ezt kizárólag certiben tudta megtenni, az szívott az erste miatt, mert a kiütés óta (és előtte sem) vezettek be long centit... (tudom, ez senkit nem érdekel, mert akiknek írták az elemezést, az nem centikkel szórakozik)